Prostoročno telefoniranje

Varna vožnja je prvi in najpomembnejši razlog, da se odločimo za implementacijo prostoročnega telefoniranja v vozilu. Hkrati rešitev tudi prepreči, da nas zaradi neustrezne uporabe telefona v vozilu ustavijo modre lučke in doletijo kazni. 

prostorocno telefoniranje
Bluetooth prostorocno telefoniranje

Potrebna je le brezžična povezava

Prostoročno telefoniranje zahteva Bluetooth tehnologijo, ki omogoči brezžično povezavo telefona z avdio sistemom. Klice lahko sprejemamo preko volanske kontrole ali brezžičnega upravljalnika, hkrati pa Bluetooth omogoča tudi brezžično predvajanje glasbe s telefona ali tablice.

Brez večjih posegov v izgled armature

Bluetooth tehnologijo lahko enostavno vgradimo na tri načine:

Vgraditev Bluetooth vmesnika

Najbolj enostavna rešitev, vmesnik se vgradi povsem nevidno (ni vidnih kablov). Mikrofoni so na voljo v univezalnih ali za avtomobilske znamke tipskih različicah. Slednje omogočajo skrito montažo na tovarniško predvideno mesto na stropni konzoli.

Upravljanje klicev poteka preko obstoječih kontrol avtoradia in (ob)volanskih tipk, vse informacije s telefona pa se prikazujejo na zaslonu avtoradia in/ali zaslonu med števci.

Vgraditev Bluetooth vmesnika predstavlja super rešitev, saj je v primerjavi s tovarniško rešitvijo mnogo cenejša in dodatno omogoča brezžično predvajanje glasbe s telefona. Žal pa je rešitev primerna samo za nekatere modele vozil.

Ponduba za montažo Tipski bluetooth vmesniki
Dension Gateway 300

Vgradnja univerzalne Bluetooth inštalacije

Najboljša rešitev v kolikor v vaš tip vozila ne moremo vgraditi Bluetooth vmesnika. Namestitev inštalacije in mikrofona je podobna namestitvi vmesnika. Sogovornika lahko slišimo preko v avtomobilu vgrajenih zvočnikov, zato namestitev dodatnih zvočnikov ni potrebna.

Bluetooth inštalacija se od vmesnika razlikuje v načinu upravljanja klicev. Poteka namreč preko majhnega žičnega ali brezžičnega upravljalnika, ki se namesti na nevpadljivo mesto na dosegu rok. Nekateri brezžični upravljalniki omogočajo prikaz informacij klica, pri drugih se prikazu v celoti odpovemo in informacije spremljamo z zaslona telefona, ki je nameščen na nosilcu telefona.

Ponduba za montažo Univerzalni bluetooth vmesniki
univerzalna-bluetooth-instalacija

Vgradnja Bluetooth avtoradia

Tretjo rešitev implementiramo v kolikor imate tudi željo po boljšem zvoku pri predvajanju glasbe. Z vgradnjo Bluetooth radia pridobimo dodatne možnosti povezovanja (USB priklop, AUX vhod, A2DP) in bistveno več nastavitev zvoka, ki v kombinaciji z vgrajenim ojačevalcem občutno poveča kvaliteto zvoka že iz tovarniško vgrajenih zvočnikov.

Bluetooth avtoradio lahko vgradimo v prav vsako vozilo, saj imamo na voljo ves potreben montažni material (npr. maske, konektorji), s katerim lahko zamenjamo tovarniški avtoradio, in vmesnike, ki omogočajo upravljanje obstoječih volanskih tipk, prikaz delovanja klime, tovarniških parkirnih senzorjev, ipd.

Ponduba za montažo Bluetooth avtoradii
avtoradio-prostorocno-telefoniranje

Zagovarjamo le Bluetooth rešitve uveljavljenih blagovnih znamk

Nudimo vrhunske komplete uveljavljenih blagovnih znamk (Dension, Fiscon, Bury), ki z dolgoletnimi izkušnjami z Bluetooth povezljivostjo in visoko kvaliteto zvoka med klicem zagotavljajo enostavno, varno in učinkovito uporabniško izkušnjo.

Okvirna cena vgradnje prostoročnega telefoniranja

Cene se gibljejo med 100 in 500€. Težko podamo natančnejše informacije, saj cene občutno variirajo glede na izbrano rešitev, blagovno znamko avta in tip vgrajenega avtoradia. V kolikor nam te informacije pošljete preko spodnjega obrazca, lahko posredujemo konkretno ceno.

Predviden čas montaže: 1 do 2 uri.

Ponudba za montažo
supersound

Montaža prostoročnega telefoniranja v Ljubljani

Strokovnost in dolgoletne izkušnje na področju celostnih rešitev za vozila sta pomemben razlog, da nas obiskujejo vozniki z vseh koncev Slovenije!

Naj vas prepričajo zadnje montaže!

Ford Focus: Prostoročno telefoniranje Bury CC9058

Sistem za Bluetooth prostoročno telefoniranje in brezžično predvajanje glasbe Bury CC 9058, ki podatke prikazuje na [...]

VW Passat: OEM prostoročno telefoniranje

V Passat-u smo vgradili odlično Bluetooth instalacijo Dension ICE>Blue, ki je po delovanju povsem identična [...]

MINI: Bluetooth prostoročno telefoniranje z A2DP

V MINI-ja smo vgradili preprost in učinkovit sistem Bluetooth prostoročnega telefoniranja, ki omogoča tudi brezžično [...]

Škoda Fabia: Bluetooth prostoročno telefoniranje

Primer vgradnje preprostega in funkcionalnega sistema Bluetooth prostoročnega telefoniranja v Škodo Fabio.

Opel Meriva B (2014): prostoročno telefoniranje

Za vozila znamke Opel s tovarniško vgrajenim radiem CD300 ali CD400 imamo na voljo tipsko [...]

BMW E46: Bavsound in Focal nadgradnja akustike

Lepo ohranjen BMW E46 Touring smo nadgradili s sistemom tipskih zvočnikov znamke Bavsound ter ojačevalcem [...]

Škoda Yeti: Bluetooth, parkirni senzorji in kamera

Škodo Yeti smo modernizirali s sistemom prostoročnega telefoniranja Bury CC 9048, vzvratno kamero s prikazom [...]

Audi A4 (B7): Bluetooth vmesnik Fiscon

V Audi A4 z vgrajenim Concert radiem smo vgradili sistem Bluetooth prostoročnega telefoniranja Fiscon Plus. [...]

Za katero rešitev se odločiti?

Izpolnite spodnji obrazec s podatki o vozilu, naš svetovalec pa se vam oglasi s predlogom najbolj optimalne rešitve za vaše vozilo in vam sporoči prvi razpoložljiv termin montaže.

CAPTCHA image