Prostoročno telefoniranje

Kazni za neustrezno uporabo telefona v vozilu so visoke in pogoste, hkrati pa je takšno početje zelo nevarno zaradi zmanjšane zbranosti za volanom. Problem je enostavno rešljiv, saj imamo za prav vsako vozilo na voljo ustrezno rešitev za prostoročno telefoniranje.

Omogočimo vam enostavno in varno Bluetooth brezžično povezovanje telefona z avdio sistemom v vozilu, brez velikih posegov v izgled armature. Vse prostoročne rešitve hkrati omogočajo tudi brezžično predvajanje glasbe z vašega telefona ali tablice.

Odločite se lahko za vgradnjo Bluetooth vmesnika, univerzalne prostoročne instalacije, pametnega nosilca za telefon ali avtoradia z vgrajeno tehnologijo Bluetooth.

bluetooth-vmesnik

Vgradnja Bluetooth vmesnika

S pomočjo Bluetooth vmesnikov lahko vaše vozilo nadgradimo z rešitvijo za prostoročno telefoniranje, ki je po funkcijah identična ali še boljša od tovarniške rešitve, le mnogo cenejša. Vmesnik se vgradi povsem nevidno, brez kakršnih koli vidnih kablov. Tudi mikrofone, ki so običajno univerzalni in edina stvar, ki ostane vidna, imamo na voljo v tipskih različicah, ki omogočajo skrito montažo na tovarniško predvideno mesto na stropni konzoli. Upravljanje klicev in iskanje kontaktov po imeniku ali seznamu zadnjih klicev poteka preko obstoječih kontrol avtoradia in (ob)volanskih tipk, vse informacije pa se prikazujejo na zaslonu avtoradia in/ali zaslonu med števci.

Takšna rešitev najmanj posega v izgled notranjosti vozila in je običajno ni mogoče ločiti od tovarniških Bluetooth sistemov, le da naši vmesniki omogočajo tudi brezžično predvajanje glasbe s telefona (A2DP), česar tovarniški moduli običajno ne podpirajo.

Vgradnja univerzalne Bluetooth inštalacije

Univerzalne instalacije priporočamo, če je vaše vozilo starejšega letnika ali pa iščete čim cenejšo rešitev za prostoročno telefoniranje. Nudimo vam vrhunske komplete uveljavljenih znamk, ki z dolgoletnimi izkušnjami z Bluetooth povezljivostjo in visoko kvaliteto zvoka med klicem zagotavljajo enostavno, varno in učinkovito uporabniško izkušnjo.

Pri univerzalnih Bluetooth sistemih poteka upravljanje klicev preko majhnega dodatnega žičnega ali brezžičnega upravljalnika, ki se namesti na nevpadljivo mesto na dosegu rok. Sogovornika slišite preko v avtomobilu vgrajenih zvočnikov, zato namestitev dodatnih zvočnikov ni potrebna. Mikrofon se namesti k vzvratnemu ogledalu ali na tovarniško predvideno mesto, prikaz informacij pa je možen na dodatnem zaslončku ali pa se prikazu v celoti odpovemo, npr. v primeru, da imamo telefon tako ali tako nameščen na stojalu oz. nosilcu in status lahko spremljamo kar na zaslonu telefona.

univerzalna-bluetooth-instalacija
iphone-prikljucek-avto

Vgradnja pametnega Bluetooth nosilca za telefon

Na voljo imamo tudi napredne nosilce za vaš pametni telefon, ki sicer izgleda enako nevpadljivo kot kateri koli drug univerzalen nosilec, a vam omogoča tudi:

  • Prostoročno telefoniranje s pomočjo v avto vgrajenih zvočnikov in mikrofona vgrajenega v multimedijskem nosilcu;
  • Poslušanje glasbe, navodil za navigacijo, internetnega radia ter ostalih aplikacij s pametnega telefona preko v avto vgrajenih zvočnikov. Nosilec je z vašim avdio sistemom lahko povezan preko obstoječega AUX vhoda (če ga imate) ali FM frekvence (vgrajen visokokakovosten FM oddajnik s tehnologijo HPST (High Precision Sound Transmitter);
  • Polnjenje z napajalnim micro-USB kablom (Android) ali Lightning (Apple), ki je priklopljen na napajalni izhod pametnega nosilca;
  • Enostavno namestitev na vetrobransko steklo ali armaturno ploščo, v pokončen ali ležeč položaj, ki ga lahko po potrebi hitro spremenite z zasukom ene roke.

Multimedijski nosilec za pametne telefone je združljiv z vsemi Android, Windows mobile, Blackberry in iPhone mobilnimi telefoni, prav tako pa je primeren za vse modele avtomobilov in avtoradiev.

Vgradnja Bluetooth avtoradia

Če vam samo vgradnja Bluetooth vmesnika ni zadosti in bi radi hkrati izboljšali tudi zvok v vozilu, potem razmislite o vgradnji novega avtoradia z vgrajeno Bluetooth tehnologijo za prostoročno telefoniranje in brezžično predvajanje glasbe. S tem boste pridobili tudi nove možnosti povezovanja (USB priklop, AUX vhod, CD mp3 predvajalnik…), hkrati vam bo na voljo tudi bistveno več nastavitev zvoka in večja moč vgrajenega ojačevalca, kar oboje pripomore k občutno višji kvaliteti zvoka že iz tovarniško vgrajenih zvočnikov.

Tehnologija Bluetooth, ki je vgrajena v avtoradie, poleg prostoročnega telefoniranja omogoča brezžično predvajanje glasbe s telefonov in tablic, vključno z glasbo preko portala YouTube ali spletnih radiev. Večina avtoradiev ima odstranljivo prednjo ploščo, ki zmanjšuje tveganje pred krajo samega avtoradia, saj je le-ta neuporaben brez sprednje plošče in zato nezanimiv za lopove.

Za praktično vsa vozila imamo na voljo ves potreben montažni material za zamenjavo tovarniškega avtoradia (maske, konektorji…), vključno z vmesniki, da lahko obdržite upravljanje z volanskimi tipkami, prikaz delovanje klima naprave, delovanje tovarniških parkirnih senzorjev ipd.

dab-avtoradio

Naše zadnje montaže

Za katero rešitev naj se odločim?

Različni avtomobili imajo različne hibe in zato ne moremo posplošiti katere izboljšave se lotiti najprej. Kontaktirajte nas in izkušeni monterji avtoakustike vam bodo z veseljem svetovali najprimernejše izboljšave glede na znamko, model in trenutno vgrajene komponente v vašem avtomobilu.