Kamera za vzvratno vožnjo

Kamera nam omogoča bistveno bolj pregledno, enostavno in varno vzvratno vožnjo, saj lahko v realnem času opazujemo, kaj se dogaja za zadnjim delom našega vozila. Hitri pešci, nizki/ozki količki in na tla položena otroška kolesa ne bodo več presenečenje.

kamera za vzvratno voznjo

Parkiranje bo zares pregledno

Parkiranje v zares ozko parkirišče ne bo več problem, saj kamera za vzvratno vožnjo odlično dopolnjuje parkirne senzorje in dodaja tisto manjkajočo vizualno preglednost.

Za implementacijo kamere sta pomembni dve odločitvi

1.      Način priklopa kamere

Pri novejših modelih avtomobilov kamero najpogosteje priklopimo preko vmesnika na tovarniško vgrajeni LCD zaslon. Ta rešitev zahteva poseben video vmesnik, ki omogoča priklop zadnje in sprednje kamere na LCD zaslon, hkrati pa ponuja prost vstop za priključitev t.i. »mirror link« povezave s telefonom. Rešitev ni najbolj ugodna, ampak ne posega v izgled vozila.

V kolikor vaše vozilo nima tovarniško vgrajenega LCD zaslona, kamero najpogosteje priklopimo na  posebno vzvratno ogledalo, v katerega je neopazno vgrajen LCD zaslon ali drugih samostoječih LCD zaslonov različnih velikosti.

Video vmesniki LCD zasloni

2.      Izbira med tipsko in univerzalno kamero

Tipska kamera je namenjena posamezni blagovni znamki vozila, je malce dražja, vendar omogoča originalni izgled, univerzalna kamera pa je namenjena vsem modelom avtov in je cenovno ugodnejša.

Tipske kamere Univerzalne kamere

Okvirna cena montaže kamere za vzvratno vožnjo

  • Univerzalna kamera z ogledalom in montažo: 308€
  • Kamera z video vmesnikom pri nekaterih modelih Volkswagen in montažo: 328€
  • Kamera z video vmesnikom pri vseh drugih vozilih in montažo: 568€

Cene tipskih kamer so v primerjavi z univerzalnimi le malenkost dražje, so pa video vmesniki, ki jih zahtevajo posamezne blagovne znamke vozil, tisti, ki povečajo končno ceno.

Predviden čas montaže: montaža zadnje kamere traja približno 5 ur, sprednje in zadnje kamere pa 8 ur.

Ponudba za montažo
kamera v vzvratnem ogledalu
parkirna kamera
supersound

Montaža kamere za vzvratno vožnjo v Ljubljani

Vgradnja parkirne kamere ni enostavna in jo gre zaupati le profesionalnim monterjem. Zahteva namreč veliko strokovnega znanja in preciznosti pri montaži.

Strokovnost in dolgoletne izkušnje na področju montaž parkirnih kamer in drugih rešitev za vozila sta pomemben razlog, da nas obiskujejo vozniki z vseh koncev Slovenije!

Za katero rešitev se odločiti?

Izpolnite spodnji obrazec s podatki o vozilu, naš svetovalec pa se vam oglasi s predlogom najbolj optimalne rešitve za vaše vozilo in vam sporoči prvi razpoložljiv termin montaže.

  • Max. file size: 512 MB.