Povezljivost

Splošni problem povezljivosti v vozilu je v največjih primerih enostavno rešljiv. Omogočimo vam rešitev s pomočjo vgradnje USB priklopa, vgradnje brezžične Bluetooth povezljivosti, namestimo vam priklop za iPhone, zamenjamo tovarniški radio z novim ali pa vgradimo video vmesnik.

vgradnja-usb-prikljucka

Vgradnja USB priključka

S pomočjo vmesnikov lahko vso vašo priljubljeno mp3 glasbo poslušate preko USB vhoda na tovarniško vgrajenem avtoradiu. Kakovost zvoka je enaka CD kvaliteti, izbiranje glasbe pa poteka s tipkami na avtoradiu ter (ob)volanskimi kontrolami.

Samo z ohranitvijo originalnega avtoradia lahko ohranite popolnoma tovarniški videz vozila, pogosto pa zaradi ostalih funkcij vozila, ki so integrirane v avtoradio (klima, gretje sedežev…), radia niti ni možno zamenjati. Ker boste obdržali originalni avtoradio, boste s tem zmanjšali možnost vloma v vozilo, ki je ob zamenjavi z naknadno vgrajenim avtoradiem mnogo pogostejša. Običajno je vgradnja USB vmesnika tudi cenovno najbolj sprejemljiva rešitev za tovrstno povezljivost.

Zanima me

Vgradnja Bluetooth povezljivosti

V modernih pametnih telefonih imamo danes lahko shranjene ogromne zbirke glasbe, uporabljamo jih za poslušanje internetnih radiev, največkrat pa tudi za ogled videospotov na spletišču YouTube – vse to pa lahko v superiorni kvaliteti odslej poslušate tudi v vašem vozilu! Tehnologija je brezžična, zato ne potrebujete nikakršnih kablov in ker se Bluetooth vmesnik namesti na skrito mesto, ostane videz armaturne plošče popolnoma nespremenjen. Glasba se predvaja preko v avtomobilu vgrajenih zvočnikov, zato namestitev dodatnih zvočnikov ni potrebna.

Zanima me
fiscon-a2dp
iphone-prikljucek-avto

Vgradnja priklopa za iPhone

Vsem uporabnikom pametnih telefonov iPhone lahko v vozilo vgradimo priključek za polnjenje, ki omogoča predvajanje glasbe s telefona preko tovarniškega ozvočenja v vozilu. Z radiem ali (ob)volanskimi tipkami lahko upravljate zbirke glasbe, brez potrebe po uporabi zaslona telefona, kar je med vožnjo bistveno bolj varno. Priključek je lahko v izvedbi z nosilcem telefona, kar vam omogoča enostavno odlaganje in boljši pogled na zaslon naprave v vozilu (npr. pri uporabi navigacije).

Zanima me

Zamenjava avtoradia

Če vam samo vgradnja vmesnikov ni zadosti in bi radi hkrati dvignili še kakovost zvoka za stopnjo više, potem razmislite o vgradnji novega radia. Z menjavo originalnega avtoradia ne pridobite zgolj novih možnosti povezovanja, kot so priklop za USB ključe in iPhone naprave, istočasno vam je na voljo tudi bistveno več nastavitev zvoka in večja moč vgrajenega ojačevalca, kar oboje pripomore k občutno višji kvaliteti zvoka že iz tovarniško vgrajenih zvočnikov. Večina modelov ima vgrajeno tudi tehnologijo Bluetooth, ki poleg prostoročnega telefoniranja omogoča brezžično predvajanje glasbe s telefonov in tablic, vključno z glasbo preko portala YouTube ali spletnih radiev. Večina avtoradiev ima odstranljivo prednjo ploščo, ki zmanjšuje tveganje pred krajo samega avtoradia, saj je le-ta neuporaben brez sprednje plošče in zato nezanimiv za lopove.

Za praktično vsa vozila imamo na voljo ves potreben montažni material za zamenjavo tovarniškega avtoradia (maske, konektorji…), vključno z vmesniki, da lahko obdržite upravljanje z volanskimi tipkami, prikaz delovanje klima naprave, delovanje tovarniških parkirnih senzorjev ipd.

Zanima me
zamenjava-avtoradia
preslikava-telefona-avto

Vgradnja video vmesnika

Na tovarniški LCD zaslon v novejših vozilih lahko priklopimo dodatne video naprave, ki omogočajo spremljanje TV programov, predvajanje avdio in video datotek z USB medijev, DVD zgoščenk ali pametnih telefonov (iPhone in Android), prikaz slike parkirne kamere ali celo navigacijski modul. Ker tovarniški zasloni nimajo vnaprej pripravljenih dodatnih analognih video vhodov, potrebujete ustrezen video vmesnik, ki spreminja analogne vire videa v digitalno obliko, kot jo razume monitor. Hkrati omogočajo predvajanje videa tudi med vožnjo, kar imajo tovarniške rešitve običajno onemogočeno.

Prednost naših video vmesnikov je preklapljanje in celotno upravljanje s tovarniškimi volanskimi tipkami oz. multifunkcijskim gumbom originalnega avdio sistema – brez dodatnih gumbov in daljincev. Na širokih (16:9) zaslonih lahko prikažemo sliko-ob-sliki (PIP), tako da lahko sopotnik gleda film, vi pa spremljate navigacijo.

Zanima me

Za katero rešitev naj se odločim?

Kontaktirajte nas in izkušeni monterji avtoakustike vam bodo z veseljem svetovali najprimernejše izboljšave glede na znamko, model in trenutno vgrajene komponente v vašem avtomobilu.