Peugeot 508 RHX: parkirna kamera na tovarniškem zaslonu

Karavanski Peugeot 508 RHX Hybrid4 je hibridno vozilo s kombinacijo dizelskega in elektromotorja, ki ga na naših cestah ne srečamo prav pogosto. Navkljub bogati opremi pa v našem primeru vozilo ni bilo tovarniško opremljeno s parkirno kamero, ki si jo je stranka zaželela naknadno. Ker je v vozilu vgrajen sistem z navigacijo, ki ima barvni LCD zaslon v armaturi, smo s pomočjo video vmesnika sliko vzvratne kamere prikazali kar na tem zaslonu. Preklop na sliko kamere poteka samodejno ob vključitvi vzvratne prestave.

Omenjeni video vmesnik ima še dodatna dva video vhoda in ker je stranka želela imeti tudi sliko s svojega mobilnika iPhone 6S prikazano na tovarniškem LCD zaslonu (predvsem za navigacijo in predvajanje videoposnetkov), smo vgradili še MirrorLink / Apple AirPlay vmesnik, ki omogoča prenos slike in zvoka na tovarniški avdio-video sistem preko brezžične povezave Wi-Fi. Preklapljanje med video vhodi poteka preko originalnih tipk na centralni konzoli.

Za dodaten bonus smo luči za osvetlitev registrske tablice zamenjali z LED diodami, ki ustvarijo modernejši izgled vozila.

Uporabljamo piškotke, da vam omogočimo najboljšo izkušnjo na našem spletnem mestu. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo piškotkov.